21 Mayıs 2013 Salı

Elmali Tarcinli Citir Toplar

Evet, donusumun serefine yakin zamanda yeni kesfettigim, son derece dusuk kalorili yeni bir tatlinin tarifi ile baslamak istiyorum!

Yemek yapma konusunda pek basarili olamasam da zaman zaman ben de mutfakta yaratici olabiliyorum.

Is saglikli ve fit cozumler uretmek oldugundaysa sanirim onum acik!:)

Verecegim bu tarif 12 top icin. Bir postiyon 6 top oluyor ve kalorisi de 105. Yani hazir Eti Form'lardan alip yiyeceginize kendiniz bunu yapabilirsiniz.

Tarifi cok kolay ve yapmasi 15 dakikayi gecmez.

Malzemeler;

4 yemek kasigi nesfit
1 elma
Tarcin
Yumusatacak kadar sut
2 splenda

Yapilis:

Rendeledigimiz elmalari nesfit tarcin ve splenda ile karistiriyoruz. Daha sonrasinda top haline getirip firina verecegimiz icin yumusatacak kadar sut ekliyoruz. Yaklasik 10 dakiak firinda pisdikten sonra bir 20 dakika da sogumaya birakirsak daha guzel citirlasir. Ama yok ben dayanamam diyorsaniz firindan cikarip da direkt yiyebilirsiniz.

Yanina da bir fincan earl grey cay ile en keyifli ara ogununuz hazir!



Simdiden afiyet olsun!

The Great Comeback

Evet, en son postumu 31 Aralik aksami, 2013'e girmemize saatler kala hazirlamisim. Neden araya bu kadar fazla zaman koydum onu bilemem ama bildigim bir sey var ki blogumu cok ozlemisim. Buraya yazmak, icimi dokmek aslinda cok guzel geliyordu. Neyse lafi bunlarla uzatmak istemem cunku su son 5.5 ayda ben, beni en son biraktiginiz yerde degilim ve arayi kapatmamiz gerek!

Oncelikle diyetimin yaklasik 4. ayinda 1 aylik bir seyehat ile birlikte kendimi serbest biraktim. Cok cok iyi geldi. O bir ay boyunca istedigim her seyi yedim. Ama cok fazla kayak yapip, gezdigimden olacak ki o kadar yemeye ragmen 2 kilo verip dondum. Bunu ayri bir yazida inceleyecegim. Istedigimiz her seyi yiyip kilo vermek ne kosullar altinda mumkun bir bakalim ne dersiniz?

Su an verdigim toplam kilo 38. 24 mayista diyetimin 9. ayi bitmis olacak. Yani hemen hemen 9 ayda 40 kilo. Kisa donem hedefim bir 10 kilo daha. Sonrasinda uzunca bir koruma diyeti ve ardindan belki bir 5-6 kiloya daha elveda deriz. Tam 24 Agustosta diyetime basladigimda bu noktaya gelmeyi hayal bile edemezdim. Her seyin basi gercekten cok cok istemekmis. Cunku istediginiz zaman, o gucu kendinizde bulabiliyorsunuz.

Artik yemek yeme aliskanliklarimin da tamamen degistigini hissedebiliyorum mesela. Cok ilginc bir sekilde canim asla diyetimin disindaki besinleri istemiyor. En guzel gelisme bu. Cunku surdurulebilirlik icin aliskanliklarimizi degistirmemiz sart!

Simdilik bu kadar ama size anlatacak daha cok sey var. Bomba gibi donuyorum!

Hepinize bol sporlu ve saglikli beslenmeli bir hafta diliyorum.