3 Aralık 2012 Pazartesi

BASLAMADAN ONCE...

Tebrikler, saglikli bir hayata gecme kararini aldiniz. Ama tabii oncesinde yapmaniz gereken son hazirliklar var. Ben bir liste hazirladim ve iste karsinizda tamamlanmasi gereken 10 madde...

1. Kendinizi yaninda iyi hissedeciginiz ve uzun sureli bir iliski kurabileceginiz bir beslenme ve diyet uzmanina gidin. Bu uzun bir surec ve bu noktada sizi anlayacak, her kosulda destekleyecek ve sizin de yaninda bulunmaktan mutlu oldugunuz ve keyif aldiginiz bir diyetisyeninizin olmasi en en onemli sey.

2. Diyetisyeniniz bu yeni hayatiniza baslamadan once sizden birkac tahlil yaptirmanizi isteyecektir. Bu noktada doktorunuza gidin ve gerekli tum tahlillerinizi yaptirin. Vucudunuzu kaldiramayacagi bir yukun altina sokmak buyuk ihmalsizlik olur.

3. Gundelik sporunuza vakit ayirabileceginizden emin olun. Eger vaktiniz yok ise de bir sekilde o vakiti yaratin. Saglikli hayat yediklerimize dikkat etmekten cok daha fazlasi cunku.

4. Bir defter alin ve bu deftere disiplinli bir sekilde yediklerinizi saati saatine yazmak icin kendinize soz verin. Boylelikle yedikleriniz acik bir sekilde onunuzde olacaktir.

5. Evinizdeki butun zararli yiyeceklerden kurtulun. Yiyemediginiz seyleri etrafinizda gorerek kendinizi zorlamayin.

6. Gece hayatiniza uzunca bir sure icin gule gule diyin. Alkolun ne kadar kalorili oldugunu soylememe gerek bile yok sanirim. Buna ek olarak gunluk bir diyet menusu gece 12de uyayaciginiz sekilde olusturulur. Gece disari ciktiginiz takdirde bu duzen bozulacaktir. Ne gerekli uykunuzu alabilirsiniz ne de ertesi sabaha sporunuzu sabah 8de kalkip yapabilecek sekilde dinc uyanabilirsiniz.

7. Eger fast food yemekten cok keyif aliyorsaniz Supersize Me ve Food Inc. filmlerini izleyin. Inanin bana bir 3 ay o goruntuler aklinizdan cikmayacak. O 3 ay bittiginde de zaten siz eski siz olmaycaksiniz.:)

8. Kendinizi aklinizi yemek dusunmekten alacak bir hobi edinin ve kendinizi mesgul edin. Ozellikle diyetinizin ilk donemleri icin bu cok onemli.

9. Diyetinizin ilk donemlerinde cok fazla yemek goreceginiz ortamlarda bulunmaktan kacinin. Arkadaslarinizdan da yaninizda daha saglikli secimlerde bulunmalarini rica edebilirsiniz.

10. Gidin ve bedenine giremediginiz ama girmeyi cok arzu ettiginiz bir kiyafet alin. Dolabinizin bas kosesine yerlestirin. Ilk hedefiniz onu giyebilmek olsun.

Artik hazirsiniz, o zaman hadi baslayalim!:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder