3 Aralık 2012 Pazartesi

Tatli Krizlerine Saglikli 5 Cozum



Blogumda zaman zaman tavsiyelere yer verecegimi soylemistim. Tatli krizlerine saglikli cozumler arayanlar icin lezzetli ve fit 5 kacis noktasindan bahsetmek istiyorum.

1.Pinkberry'nin turkiyeye girmesi ile birlikte frozen yogurt severler cogaldi. Her ne kadar artik havalar sogumus olsa da cogu kisinin vaz gecemedigi bir lezzet. Kalori tablosunu incelediginizde de goreceginiz gibi ayni zamanda cok da saglikli. Orta boy sade bir pinkberry damaginizi senledirecektir. Tabii diger onemli bir nokta da uzerine ne koydurdugunuz. Oyle cikolatalar, kurabiler, kalorili kalorili soslara hayir! Uzerine yag yakimini da kolaylastiran meyvelerden yaban mersini, bogurtlen ve cilek koydurarak 220 kaloriyi gecmeyecek bir tatli elde edebilirsiniz. Hem doyurucu, hem saglikli. Vucudunuz bu kacis noktasini cok sevecek! Hafatda bir kendinizi pinkberry ile simartabilirsiniz bence.:)



2. Caffe Nero benim istanbulda en keyifli buldugum kafelerden. Her ne kadar kahvesini Starbucks'in kahvesi kadar sevmesem de yiyeceklerini saglikli ve lezzetli buluyorum. Hem de formuna dikkat edenler icin cok keyifli tatlari var. Fit hauclu kekini en az bir kez denemelisiniz! Kekler normalde icerdikleri yaglardan dolayi kalori citasi yuksek besinlerdir fakat fit havuclu kekin kalorisi 250'den az. Porsiyonu da fazlasiyla yeterli. Nero'da fit secimler bolumunde ayrica gene kalorisi 250'den az olan muffin ve brownie var. Ben onlari daha denemedim fakat en az havuclu kek kadar lezzetli olabileceklerini dusunuyorum.




3. Aralik ayina girmemizle birlikte kisin geldigini gercekten hisseder olduk. Yagmurlu bir havada evde film keyfi yaparken caniniz tatli bir seyler cekiyor olabilir. Sizin icin masum bir cozumum var. Sicak kakaolu sut. 200 ml yagsiz sut ile kendinize kalorilisi dusuk kakaolu bir sut hazirlayin icine de bir tane splenda atin ve keyfinize bakin. Bu soguklar baska turlu gecmez benden soylemesi.:)



4. Kendiniz de evde lezzetl ve saglikli tatlilar hazirlayabilirsiniz. Oncelikle bence evdeki o nutella kavanozundan kurtulun ve onun yerine katkisiz ve seker ilavesiz saglikli bir dag cilegi receli alin. Receli alirken sepetinize bir de form'un light etimeklerden ve lor peynirinden atin. Cok tatli krizine girdiginizde artik saglikli bir tatli yaratabilirsiniz kendinize. Bir etimegin ustune ince bir sira lor peyniri uzerine de bir tatli kasigi recel surun. 90 kaloriye boyle bir lezzeti disarida bulamazsiniz bence.:)




5. Kim demis musli sadece sutle sabah kahvaltisinda yenir diye. Size hem lezzetli hem de doyurucu bir ara ogun onerisi geliyor. Bir activa yogurdun icine 1 kasik kasik musli ve 2 kuru kayisi koyarak 170 kaloriye hem vucudunuzun sevecegi hem de damaginizin bayilacagi bir lezzete ulasmis olacaksiniz. Ben burada sindirimi kolaylastirdigi icin activia yogurt dedim ama onun yerine %0.1 yag orani iceren 125 gr'lik bir yogurt da kullanabilirsiniz, tercih sizin.:)



Simdiden afiyet olsun. Kucuk bir not, lezzetli ve saglikli olabilirler ama her seyin abartisi zarardir.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder